Bestuur en vrienden SHKK

Jaarlijkse uitje van de vrienden van de Stichting Historische Kring Kotten

Jaarlijkse uitje van de vrienden van de SHKK

Dit keer ging het uitje op zaterdag 7 augustus 2021 naar:

  • Willems Koffiemolenmuseum in de Brinkheurne
  • Molen Bataaf en expositie over scholtenboerderijen

Om 9:30 uur werden we ontvangen door de heer Frans Schigt, die ons uitgebreid vertelde over de verzameldrift van Willem Harmelink. Hij is met het museum begonnen dat Frans heeft voortgezet. 

Hij heeft in zijn museum ruim 900 koffiemolens. Er zijn hele mooie exemplaren bij! Naast de schootmolens heeft hij ook een uitgebreide verzameling wandmolens. En ook de koffie bewaarblikken ontbraken niet. Heel veel herkenning bij de vrienden. Ook liet Frans ons het buitenterrein met vijver zien. In de vijver zaten veel vissen ook nog 3 schildpadden. 

Daarna togen we met zijn allen naar molen “Bataaf” waar we ontvangen werden door twee enthousiaste vrijwilligers en de voorzitter van de stichting Henk te Kulve. Henk is naast voorzitter van de SHKK ook voorzitter van de stichting molen Bataaf!

We werden in twee groepen gesplitst en kregen vervolgens een rondleiding door de molen (hoe werkt een molen eigenlijk?) en een rondleiding door de permanente expositie van de scholtenboeren. Een zeer geslaagde excursie en de complimenten aan de rondleiders!

Enthousiaste rondleider in het museum

Na zo'n rondleiding gaat er wel een broodje in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *