Media uitgevoerde projecten

Media uitgevoerde projecten

Historische Kring Kotten initiatiefnemer voor de verplaatsing van de vlasoven!

29 december 2020

De historische kring Kotten is de initiatiefnemer voor de verplaatsing van de vlasoven naar zijn oorspronkelijke plaats aan de Veenweg in het Woold De vlasoven komt te staan op de oorspronkelijke plaats van landgoed Te Veene. De gebruikte foto’s zijn van de PR-afdeling van de van de Lugtstichting

Lees hieronder het artikel uit achterhoek nieuws van 28 december 2020

Wandeling onder leiding van Jan Naaldenberg van Gemen naar Ramsdorf

op vrijdag 24 juli 2020

We vertrokken om 9:00 uur bij café Schreurs om met de auto naar Gemen te rijden. Om de terugweg ook van vervoer verzekerd te zijn hebben enkele vrienden hun auto eerst naar Ramsdorf gebracht. We wandelden eerst in de omgeving van het Jugendheim, waar Jan ons op bijzonderder vegetatie wees. Ook gaf Jan aan dat we in voorjaar naar deze bijzondere omgeving moesten gaan vanwege de bloei van bijzondere planten. Daarna ging de wandeling verder over het bedrijventerrein, waarbij Jan ons wees op een kleine bio-centrale. Deze verwarmt in het voorjaar o.a. de asperge-velden. Dus nu weten we ook hoe dat komt dat de Duitsers de asperges zo vroeg in het seizoen al goed hebben.

Hierna kwamen we langs het hertenkamp en de forellenvijvers. Vervolgens ging de wandeling verder door het naturschutzgebiet Der Homborn en langs een voormalig militair vliegveld. Vervolgens kropen we door een hek om over de schietbaan te gaan. Helemaal intact, maar de natuur doet haar uiterste best om deze te overwoekeren.

We vervolgden onze weg naar het hoogste punt van de omgeving van Ramsdorf. Daar aangekomen was het tijd voor de meegebrachte lunch in het veld Na de pauze wees een deskundige Jan Naaldenberg ons tijdens het tweede deel van de wandeling nog op diverse natuur-en cultuurverschijnselen

We hebben genoten van een mooie dag. Mocht u deze tocht ook willen maken, wij hebben meerdere mensen in de SHKK die daar de weg weten!

Omhoog halen van grenssteen 774A

op woensdag 10 juni 2020

Onder het toeziend ook van het Duitse en het Nederlandse kadaster is op woensdag 10 juni 2020 grenssteen 774A omhoog gehaald. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd door de vrienden en loonbedrijf BCS. Het project is uitgevoerd als onderdeel van het project Betwist Grensland V2.0

Ook de Hollandse Cirkel 2020-03 besteedde aandacht aan het omhoog halen van grenssteen 774-A (wapensteen)

Het Tijdschrift De Hollandse Cirkel is een periodiek van de gelijknamige stichting. De stichting werd opgericht op 16 juni 1998 en heeft als doel de bevordering van de belangstelling voor het verleden van de geodesie.De volgende instellingen zijn deelnemer van de Stichting De Hollandse Cirkel:

  • Dienst der Hydrografie van de Koninklijke Marine
  • Kadaster
  • TU Delft, Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG)
  • Shell Global Solutions International BV

In nummer 3 van dit jaar wordt melding gemaakt van het omhoog halen van de grenssteen. Zie onderstaand artikel!

Zonder de hulp van loonbedrijf BCS was het niet gelukt!

Bezoek Historische vereniging Huessen aan Kotten in 2009

Een plezierig vervolg op het artikel over de mobilisatie 1938-1940. Een bezoek van de Historische vereniging Huessen aan Kotten 2009. Ze spraken onder andere met Annie Verink-Enning en Willem Wilterdink. Zie onderstaand artikel!

Huissenaren in tijdens de mobilisatie en begin van de oorlog in 1940 (door de heer H.Hoen)

Van de heer Harry Kersten uit Winterswijk ontvingen wij een interessant artikel over de mobilisatie in Kotten. De heer Kersten is als geboren Huissenaar lid van de historische kring Huessen (www.huessen.nl) Een lid van die historische kring de heer H. Hoen heeft het artikel geschreven voor hun blad mededelingen. Klik op de knop om het artikel te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *