Bestuur en vrienden SHKK

Met een gids van de SHKK fietsen door Kotten

Met een gids van de SHKK fietsen door Kotten

Eén keer per week met een gids van SHKK fietsen door Kotten

De Stichting Historische Kring Kotten staat bekend als een actieve club die met regelmaat allerlei activiteiten rondom ons erfgoed organiseert. Vanaf juni aanstaande organiseert de SHKK wekelijks een fietstocht met een gids door de buurtschap en aangrenzend gebied. 

Winterswijk heeft immers een prachtig coulisselandschap met heel veel historisch erfgoed en dit wil de stichting graag verder uitleggen aan de toerist, maar ook aan de eigen inwoners van Winterswijk. De gids neemt u fietsend mee langs boerderijen met verhalen die eeuwenlang teruggaan in de geschiedenis. Ze leggen uit hoe de mensen in deze omgeving leefden tijdens diverse oorlogen, tijden van economische voorspoed, smokkelverhalen aan de grens en de typische kenmerken in het landschap met z’n prachtige natuur.

Gewoonten en tradities van de mensen worden toegelicht. Even de grens over en de verschillen, maar vooral ook de overeenkomsten ontdekken. Met anekdotes zal de gids u fietsend meenemen in een enerverende tijdsreis. De fietstochten zijn elke dinsdag vanaf 6 juni ’23 tot en met 26 september ’23 en gaan altijd door! 

De start is om 10:00 uur bij Verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1, 7107AN Winterswijk Kotten. Tickets € 6,00 per persoon.

Deelname kan door je op te geven via:

  1. Het contactformulier op deze site  De rondleiding neemt twee tot vier uren in beslag en daarom wordt halverwege een horecagelegenheid bezocht.
  2. Via 100% Winterswijk – E-mailadres info@vvvwinterswijk.nl
  3. inschrijving bij de balie van het VVV-kantoor (VVV-inspiratiepunt) Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1, 7101DD Winterswijk
Voorgevel Scholtengoed Oosink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *