De werkgroep geologie ontwikkelt drie geologische wandelingen “Kotten”

De drie uitgezette routes hebben verschillende lengtes. Zij volgen deels de oude al bestaande route om Willink en de Griffioenroute. De langste van de drie geologische routes (19 km) loopt door het gebied rondom de Steengroeve, langs de Willinkbeek en door het Vosseveld. De Middenroute is vergelijkbaar met de lange route, maar snijdt een stuk af, waardoor hij korter is. (13 km) De korte route loopt door het zuidelijke deel van Kotten en het oude hoevenlandschap. (9 km)

Voor deze 3 wandelingen wordt een boekje ontwikkeld. Voorin dit boekje vindt u uitgebreidere informatie over de geologie en de cultuurhistorie rondom Kotten. Deze teksten kunt u op uw gemak lezen als u uitrust van de boeiende wandeling rondom Kotten. Het document is als pdf te downloaden via de site van de Stichting Historische Kring Kotten. Bovendien zijn hier gpx bestanden te vinden, voor diegene, die de routes via een gps app wil lopen. Voor het boekje en de gpx-bestanden betaalt u een kleine vergoeding!

Johan H.Toebes

Ik ben geboren en opgegroeid in Winterswijk maar gedreven door een warm hart voor het schildersvak heb ik mijn werkzame jaren doorgebracht in de omgeving van Zwolle waar ik docent en teamleider was aan de mbo-school voor schilders-onderwijs Maar na in 2015 afscheid te hebben genomen van het arbeidsproces ben ik weer teruggegaan naar mijn roots… Winterswijk. Ik heb een nieuwe passie ontdekt. Hoe breng je de historie van je omgeving onder de aandacht bij de mensen van nu. Om die reden doe ik veel voor de Historische Kring Kotten. Maar ook vind ik het belangrijk dat tradities die bij deze streek horen behouden blijven o.a. het School-en volksfeest rond gebouw Wilhelmina, het koning uithalen en koningsschieten, kerstfeest in Kotten, naoberschap e.d. Ook wil ik de kunst onder de aandacht brengen bij de Winterswijker want die is er nauwelijks mee opgegroeid. Vandaar mijn bemoeienissen bij Villa Mondriaan. Ik ben een natuurgenieter die graag fietst met vrienden in een prachtige omgeving en nog steeds nieuwe plekjes ontdekt in de omgeving van Winterswijk en het aangrenzende West-Münsterland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *