De werkgroep geologie ontwikkelt drie geologische wandelingen “Kotten”

De drie uitgezette routes hebben verschillende lengtes. Zij volgen deels de oude al bestaande route om Willink en de Griffioenroute. De langste van de drie geologische routes (19 km) loopt door het gebied rondom de Steengroeve, langs de Willinkbeek en door het Vosseveld. De Middenroute is vergelijkbaar met de lange route, maar snijdt een stuk af, waardoor hij korter is. (13 km) De korte route loopt door het zuidelijke deel van Kotten en het oude hoevenlandschap. (9 km)

Voor deze 3 wandelingen wordt een boekje ontwikkeld. Voorin dit boekje vindt u uitgebreidere informatie over de geologie en de cultuurhistorie rondom Kotten. Deze teksten kunt u op uw gemak lezen als u uitrust van de boeiende wandeling rondom Kotten. Het document is als pdf te downloaden via de site van de Stichting Historische Kring Kotten. Bovendien zijn hier gpx bestanden te vinden, voor diegene, die de routes via een gps app wil lopen. Voor het boekje en de gpx-bestanden betaalt u een kleine vergoeding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *