Lancering website Stichting Historische Kring Kotten

Hej ’t al e zeene?

Vanaf begin september is de SHKK ook online te raadplegen. We zijn online met de website: www.historischekringkotten.nl

Op de website vindt u naast algemene gegevens ook een selectie van oude foto’s, filmpjes, recente projecten en oudere uitgevoerde projecten. Bekijk ze maar eens!

De werkgroep archivering is op dit moment bezig om het fysieke archief dat opgeslagen is in meerdere kasten uit te zoeken.

Daarna gaan wij de documenten digitaliseren (scannen!) Dit is een arbeidsintensief werk, maar de doelstelling van het bestuur is om het gehele archief op termijn “doorzoekbaar” te maken via de website waardoor het “archief” meer gaat leven.

Wij vragen u bekijk de site kritisch! Hebt u ideeën, opmerkingen, aanvullingen of suggesties voor verbeteringen van de site laat het ons dan weten. Op bijna elke pagina kunt u onderaan een reactie achter laten, maar u kunt ook het contactformulier invullen en dan krijgt u een reactie van ons!

Mocht u na het bekijken van de site denken, hier wil ik bij “horen”. We komen de eerste zaterdag van de maand om 10:00 uur bij café Schreurs aan de Kottenseweg bij elkaar. U bent van harte welkom!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u het werk van de SHKK financieel wilt ondersteunen.

Bij een bijdrage van € 25,= per jaar of meer bent u vriend van de Stichting Historische Kring Kotten (SHKK)

Wat krijgt u daarvoor?

• U neemt gratis deel aan alle activiteiten van de stichting
  • U hebt vrij toegang tot het fysieke en digitale archief van de SHKK
  • U krijgt 10% korting op de winkelprijs bij aanschaf van boeken en of publicaties

Johan H. Toebes,

Secretaris SHKK

info@historischekringkotten.nl

Johan H.Toebes

Ik ben geboren en opgegroeid in Winterswijk maar gedreven door een warm hart voor het schildersvak heb ik mijn werkzame jaren doorgebracht in de omgeving van Zwolle waar ik docent en teamleider was aan de mbo-school voor schilders-onderwijs Maar na in 2015 afscheid te hebben genomen van het arbeidsproces ben ik weer teruggegaan naar mijn roots… Winterswijk. Ik heb een nieuwe passie ontdekt. Hoe breng je de historie van je omgeving onder de aandacht bij de mensen van nu. Om die reden doe ik veel voor de Historische Kring Kotten. Maar ook vind ik het belangrijk dat tradities die bij deze streek horen behouden blijven o.a. het School-en volksfeest rond gebouw Wilhelmina, het koning uithalen en koningsschieten, kerstfeest in Kotten, naoberschap e.d. Ook wil ik de kunst onder de aandacht brengen bij de Winterswijker want die is er nauwelijks mee opgegroeid. Vandaar mijn bemoeienissen bij Villa Mondriaan. Ik ben een natuurgenieter die graag fietst met vrienden in een prachtige omgeving en nog steeds nieuwe plekjes ontdek in de omgeving van Winterswijk en het aangrenzende West-Münsterland!