Expositie “Achterhoekers en West-Münsterländer op drift” op vijf plaatsen

De expositie wordt gehouden in de volgende plaatsen:
PlaatsDatum
Verenigingsgebouw Wilhelmina Kotten20 en 21 november 2021
Officiële opening door de burgemeesters Bengevoord (of diens waarnemer) en Stödtke20 november 2021 om 11:00 uur
Bocholt-Mussum, HeimathausDecember 2021 of januari 2022
Aalten (EHDC)1 tot en met 15 februari 2022
Oeding XXL Bruno Kleine1 tot en met 13 maart 2022
Winterswijk (museum Wereld van Wenters)hele maand april 2022

Door Covid-19 maatregelen is de planning van de expositie aangepast! Volg deze site!

Johan H.Toebes

Ik ben geboren en opgegroeid in Winterswijk maar gedreven door een warm hart voor het schildersvak heb ik mijn werkzame jaren doorgebracht in de omgeving van Zwolle waar ik docent en teamleider was aan de mbo-school voor schilders-onderwijs Maar na in 2015 afscheid te hebben genomen van het arbeidsproces ben ik weer teruggegaan naar mijn roots… Winterswijk. Ik heb een nieuwe passie ontdekt. Hoe breng je de historie van je omgeving onder de aandacht bij de mensen van nu. Om die reden doe ik veel voor de Historische Kring Kotten. Maar ook vind ik het belangrijk dat tradities die bij deze streek horen behouden blijven o.a. het School-en volksfeest rond gebouw Wilhelmina, het koning uithalen en koningsschieten, kerstfeest in Kotten, naoberschap e.d. Ook wil ik de kunst onder de aandacht brengen bij de Winterswijker want die is er nauwelijks mee opgegroeid. Vandaar mijn bemoeienissen bij Villa Mondriaan. Ik ben een natuurgenieter die graag fietst met vrienden in een prachtige omgeving en nog steeds nieuwe plekjes ontdekt in de omgeving van Winterswijk en het aangrenzende West-Münsterland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *